SMV: Et finansielt overblik er din rettesnor

Af
Julie Dorthea Bøge

Hvor vigtigt er det, at virksomheder har et finansielt overblik?

Måske vigtigere end de fleste umiddelbart tænker. Det kan godt være, at du hverken er bogholder eller revisor, og derfor har en naturlig interesse for tal. Men ikke desto mindre er det afgørende at have orden i sit penalhus som virksomhedsejer. Kun sådan kan du drive og vækste din forretning.

Inden du begynder at tænke, at det kræver et helt årsabonnement på Excel-kurser og en pæn sjat af din i forvejen sparsomme mængde af tid, vil vi mane dine bekymringer i jorden. For det handler om helt almindelig snusfornuft: Et løbende overblik over dine tal.

Vi har samlet syv forskellige SMV'er og fået deres blik på, hvorfor et finansielt overblik i løbende realtid er altafgørende, hvis du vil bygge en stærkere virksomhed. Læs deres tanker her:

Jeg starter hver dag med at kigge på mine tal. Hver morgen når jeg møder ind, kigger jeg på, hvor meget omsætningen var i går. Hvor meget brugte vi på marketing i går? Så for mig er det en del af den daglige drift at vide, hvor mange penge vi bruger, og hvor mange penge vi får ind. Det er ikke til at komme udenom. Hvis ikke man har et overblik, så ved man ikke, hvordan det går, hvad der skal forbedres, eller hvad man skal investere mere eller mindre i – så det er helt nødvendigt.

Aske Buemann, CEO & Co-founder, TaxHelper

Det er noget af det vigtigste for en virksomhed, udover det produkt du har med at gøre, og hvor god du er til lave det, du arbejder med. Så det handler om finansielt overblik. Det er skelettet for din virksomhed. Det er dét der holder dig opretstående. Hvis du skal bevæge dig frem og skabe vækst, så skal du vide, hvad dine poster er, hvad de kan blive til, og hvilke udfordringer der kan komme. Hvis du skal drive vækst, være en glad virksomhedsejer og få søvn om natten, så skal du have et godt overblik over dine tal.

Joakim Siefert, Partner & Sales Manager, PhoneAlone

I think it’s important, and I think many startups forget about the importance and try to push it far away. But understanding where you are financially, and how you can actually have control over your finances, is extremely important.

Alexandra Andhov, Associate professor & Lawyer, Dealflow

Det er jo alfa omega. Mit fokus i min virksomhed er ikke bogholderi og overblik omkring mine finanser, for det er ikke det jeg arbejder med. Men hvis ikke du har et overblik, så har du ikke nogen virksomhed. I sidste ende handler det om penge. Hvis ikke du ved, hvordan det er struktureret, så har du ikke en chance.

Annemette Møhl, Co-Founder Borbaki

Hvis man som virksomhed ikke har et finansielt overblik, så ved man jo ikke hvilke muligheder man har for eksempelvis at kunne ekspandere ind i nye markeder, udvikle nye produkter eller om man har ressourcerne til at ansætte flere mennesker. Man bliver nødt til at have det fulde overblik, ellers kan man ikke tage strategiske og velovervejede beslutninger.

Sebastian Vedel, Regional Sales Director, Napier A

Som startup, med stort fokus på udvikling og drift, er et opdateret og automatiseret økonomisk overblik et afgørende grundlag for at kunne træffe de rigtige beslutninger. Både i forhold til den daglige drift og samtidig i relation til fremtidig skalering.

Jacob Tordal Bols, CCO, Yodaway

Det er jo hele fundamentet for at vi kan drive en forretning som er fornuftig, og det er hele fundamentet for at skabe funding.

Martin Karsten Nielsen, CEO, Alvenir

Citaterne er del af vores samlede playbook for revisorer, virksomheder og banker med fokus på, hvordan vi optimerer rammerne for samarbejde.
Download gratis her