Nationalbankdirektøren: Et løbende overblik åbner op for bedre beslutninger

Af
Julie Dorthea Bøge

Bedre finansielle oplevelser er noget vi skaber sammen. Få direkte indblik i en finanssektor i forandring gennem webinar-serien Velkommen Til Bedre Finansielle Oplevelser. Her kan du møde flere profiler fra toppen af dansk erhvervsliv, som giver deres perspektiver på, hvordan vi understøtter udviklingen og bygger stærkere virksomheder. 

Lars Rohde, Danmarks Nationalbankdirektør, fortæller i denne episode om, hvorfor samarbejde, digitalisering og data er afgørende for en robust økonomi.

Tre vigtige pointer

  1. Som kreditgiver er du altid interesseret i, hvordan virksomheder økonomi ser ud. En løbende og mere præcis indsigt i driften hos den enkelte virksomhed giver bedre forudsætninger for at yde lån.
  2. Mulighederne står i kø i forhold til at drive og vækste virksomheder, fordi rammerne for at rejse egenkapital er langt bedre i dag end tidligere.
  3. Data giver os et bedre beslutningsgrundlag. Hvis vi kan træffe hurtigere og bedre beslutninger, kan vi skabe en mere robust økonomi.

Nu har du fået de tre vigtigste pointer, så hvad venter dig, hvis du ser hele webinaret?

Bliv klogere på...

Hvorfor et optimeret samarbejde mellem virksomheder og pengeinstitutter er afgørende for en modstandsdygtig økonomi. Hør mere om, hvordan vi kan blive bedre til at forudse økonomiske bump på vejen med korrekt, løbende data, og hvordan det gør os i stand til at træffe bedre og hurtigere beslutninger.

Se eller gense webinaret med Lars Rohde lige her:
Vil du have endnu flere perspektiver og indblik fra toppen af dansk erhvervsliv?

Find alle afsnit her

Lars Rohde med den brede pensel

Som uddannet cand.Oecon fra Aarhus Universitet har Lars Rohde tilbragt størstedelen af sin karriere i den finansielle sektor. Når Lars Rohde ser tilbage på livet og karrieren, er det ikke tanken om en klar køreplan, der står tydeligt frem. Han har nemlig stor respekt for tilfældet, fordi livet altid er sværere at planlægge, end man først antager - ligesom økonomiske svingninger kan være det.

Lars Rohde startede sin karriere som økonom i Arbejdernes Landsbank, og var dernæst økonom hos Nationalbanken i en kortere årrække. Siden da har han været adm. Direktør for Lægernes Pensionskasse, siddet i forskellige ledende stillinger i Realkredit Danmark, været direktør for ATP – og haft en række bestyrelsesposter bl.a. for Københavns Fondsbørs.

I de sidste 10 år har han siddet på posten som Danmarks Nationalbankdirektør – ”by royal appointment”, som han fortæller med et blink i øjet. En post som rummer ansvaret for den danske krone.

Han fratræder sin stilling som Nationalbankdirektør ved udgangen af januar 2023.

Privat er han gift med Betina Hagerup, som er formand for Statens IT-råd.

Crediwire i en nøddeskal

I Crediwire er vi drevet af at skabe Bedre finansielle oplevelser. Det handler om at optimere samarbejdet mellem revisorer, virksomheder og banker, så vi får mere tid til det vi er bedst til. Vi leverer regnskabsdata i realtid, så du får adgang til mere viden, og kan træffe bedre beslutninger for din forretning. Det er sådan vi sammen skaber stærkere virksomheder. Kom i gang med Crediwire allerede i dag.