Sandgrav Solutions: Derfor bliver et løbende overblik din vej til succes

Af
Julie Dorthea Bøge
Whitepaper Point of view med Frederik Sandgrav, CEO Sandgrav Solutions.

Er data ikke korrekt, kan det potentielt få store konsekvenser for din forretning. For du ender med at basere dine valg på forkert information som får direkte betydning for, om din forretning overlever eller ej, mener Frederik Kromann, CEO Sandgrav Solutions.

– Der er en generel tendens til dårlig regnskabskvalitet. Jeg synes, at virksomhedsejere har en forpligtelse til at forholde sig kritisk til kvaliteten af data og information om regnskabet. Det går simpelthen for stærkt derude - virksomhederne vækster, men har slet ikke styr på deres basale ”backend”. Hvordan skal vi så skabe et samfund med velstand og vækst?

Frederik Kromann er generelt stor fortaler for at vi får sat spot på vigtigheden af orden i penalhuset blandt virksomheder – en mulighed som ikke er så langt væk endda. Men det er ikke virksomhedernes ansvar alene. Som rådgiver har du også en finger med i spillet. Står det til ham, handler det om, at vi i højere grad bl.a. forholder os til den data vi har til rådighed – og særligt kvaliteten.

Vi har sat direktøren for det digitale bogholderi i stævne for at få yderligere perspektiv på vores Whitepaper – en Playbook for revisorer, virksomheder og banker.

Fælles fokus er et datadrevet samarbejde i en verden i forandring. Læs med og få et kig ind i, hvordan korrekt, løbende data bliver startskuddet til bedre finansielle oplevelser.  

Er du nysgerrig på, hvordan Crediwire kan hjælpe dig til mere kvalificeret rådgivning af dine kunder?

Læs mere her.

I dag bruger det digitale bogholderi Sandgrav Solutions langt mere tid på at analysere frem for at indsamle data. Det manuelle åg er fjernet fra deres skuldre, så de har tid til at fokusere på netop det, der skaber værdi for deres kunder:

– For mig hænger deling af data tæt sammen med transparens mellem os og vores kunder. Jo mere transparent, desto bedre indblik får vores kunder i deres virksomhed, fortæller Frederik og fortsætter:

– Det handler om at få skabt stærkere virksomheder ud fra netop tankegangen om transparens: At man som virksomhed har adgang til alle ens tal i et samlet overblik og forstår at omsætte det til handling.

Vær relevant for dine kunder

I vores playbook peger repræsentanter for Spar Nord og revisionshuset Kvist & Jensen på, at ens succes afhænger af den værdi man skaber for sine kunder. For Frederik er ordet ”succes” skiftet ud med ”relevans”. Det gælder om at være så relevant som muligt for ens kunder. Er man ikke det, vil piben få en anden lyd:

– Alt handler om den værdi du skaber for dine kunder. Er du ikke relevant for dem, kan du risikere at blive skiftet ud. Vi skal være skarpere i vores analyse, så kunderne får mest mulig værdi af vores arbejde, fortæller Frederik.

Står det til Frederik, er kundens behov immervæk det vigtigste, når dagen er omme, derfor virker det næsten omsonst og virkelighedsfjernt at fokusere på andet som digital bogholder, understreger han.

– Jeg tænker ene og alene på kundens behov. De sidste 10 år har jeg sagt, at mit ultimative mål var at gøre mig selv arbejdsløs i forhold til manuel bogføring. Vil man sætte kunden først, så handler det om, at man optimerer sin forretning, så man tilbyder præcis de løsninger, der giver værdi til kunden, fortæller Frederik og fortsætter:

– Vi er i sidste ende garanten for at kvaliteten sidder i skabet. Så jo flere manuelle processer vi kan skære fra, desto mere kan vi fokusere på at imødekomme, og ikke mindst forudse, kundernes behov.

"Vi skal være skarpere i vores analyse, så kunderne får mest mulig værdi ud af vores arbejde" - Frederik Kromann, CEO Sandgrav Solutions.

Valid data er helt basalt

Data skal gøre hverdagen lettere for virksomhederne. Det skal være en mulighed for at træffe bedre beslutninger hurtigere. Sådan lyder en af de primære konklusioner i vores playbook om samarbejde.

Netop derfor er valid data afgørende for at få et retvisende overblik over ens økonomi. Her taler Frederik ind i Tuva Palms tanke om at frigøre det fulde potentiale af data. Det kræver først og fremmest, at man kan forstå den data man har for hånden.

Læs Tuvas perspektiver her.

– For mig er det afgørende, at man forstår data, så man kan rådgive bedst muligt. Det betyder også, at kunden kan bruge det som konkret afsæt for at drive og vækste sin forretning. Du kan jo passende spørge dig selv: Hvis jeg ikke træffer mine beslutninger ud fra data, hvad er så grundlaget for mine beslutninger? Mavefornemmelse og følelser udgør sjældent et solidt grundlag for de gode beslutninger, fortæller Frederik.

Rettidig omhu

Det sproglige billede er på plads – vi kan godt lide at have orden i penalhuset. Med et løbende overblik får man et kig ind i, hvad der er af mangler: Er lageret ført op? Hvordan står det til med omsætningen?

Helt elementære pejlemærker som man kan bygge sine beslutninger ud fra fremfor at handle på bagkant:

– Tænk, hvis det først er i 11. time, når du skal bruge et lån i banken, at du begynder at lede efter din manglende blyantsspidser i penalhuset? Du klør dig i nakken over, hvor det finansielle overblik blev af. Jeg siger ikke, at alle nu skal være bogholdere og fans af tal, men man må i det mindste alliere sig med nogen som kan hjælpe én, og finde de løsninger der kan gøre ens økonomihåndtering lettere, fortæller Frederik og fortsætter:

– Det er lidt som når jeg tager min bil til service: Det er nødvendigt for at min bil kan fungere, men jeg har ikke værktøjerne eller den rette viden til at udføre arbejdet selv.

Det er her at samarbejdet mellem virksomheder og deres rådgivere bliver afgørende. Vi skal hver spille vores part for at optimere rammerne – rådgiver som virksomhed. Men det kræver, at vi får et fælles udgangspunkt – og det er regnskabsdata i realtid et godt eksempel på, mener Frederik.

– ”Rettidig omhu” var der engang en klog mand der sagde. Har vi løbende et overblik der kan bane vejen for vores beslutninger, kan vi skabe et bedre samarbejde og tilmed en stærkere virksomhed. Det er dén unikke løsning som Crediwire tilbyder – vi sikrer kvaliteten af data og får et overview at handle ud fra, så vi kan skabe vækst. 

Download vores playbook for revisorer, virksomheder og banker og få inspiration til, hvordan du optimerer rammerne for samarbejde.