Jonas Bødker-Iversen: "Digitalisering er ikke en spareøvelse"

Af
Mads Brix
Danmarks største rapport om digitalisering i revisor-branchen. Download Gratis.

En ting er at tale om digitaliseringen. Noget er andet er rent faktisk at implementere den helt ud i de lokale afdelinger, så det giver mening og skaber værdi. Hvordan får revisorerne digitaliseringen til at ske i den virkelige verden? Hvilke digitale værktøjer bruger de? Og hvad er de største fordele og muligheder revisorerne jagter ved den digitale transformation?

Mød her Jonas Bødker-Iversen, statsautoriseret revisor og partner hos Kvist & Jensen, som giver os et indblik i, hvilken betydning digitaliseringen kan have for den enkelte revisor.

Hvad efterspørger jeres kunder?

– Vores kunder efterspørger rådgivning, der er et skridt foran og selvfølgelig til en fair pris. Generelt ønsker kunderne hurtigere og mere nøjagtig information. Det kommer tit fra et ønske fra ledelsen, der gerne vil følge med i, om deres initiativer har en effekt på virksomheden.

Hvordan kan I som rådgivere hjælpe jeres kunder?

– Vi ser os selv som systemarkitekter inden for de forskellige fintech-virksomheder, hvor en rolle som ”trusted advisor” og uafhængig rådgivning er alfa og omega for en god kundeoplevelse. På den måde kommer vi tæt på hinanden og kan dermed også give de gode råd på et oplyst grundlag.

– Det er klart, at det altoverskyggende lige nu handler om corona og likviditet – hvordan ser nøgletallene ud, og retter de sig? Vi forventer, at der i fremtiden i langt højere grad vil komme fokus på vækst og agilitet i endnu større omfang end tidligere. Her ser vi en klar fordel for os som revisionshus, der har løbende dialog med kunderne. Det stiller krav til, at vi skal være opdaterede på virksomhedens situation, så vi kan agere hurtigt, når der sker ændringer i markedet.

Hvor ser I de største muligheder ved digitaliseringen af revisorbranchen?

– For mig at se, er digitaliseringen en gave for revisionsbranchen. Det er blevet endnu federe at være revisor. Digitaliseringen gør, at vi kan bruge tiden på at være med til at udvikle vores kunders virksomheder. Det er fantastisk, at være en del af en branche i udvikling kontra afvikling.

Hvilke udfordringer står I og revisorbranchen overfor?

– Det er klart, at digitaliseringen stiller nye betingelser til revisionsvirksomhederne generelt, såsom nye arbejdsmetoder og efteruddannelse. Vi startede selv vores rejse på området for næsten fire år siden siden, og vi har ikke set os tilbage.

Hvad er jeres tre gode råd til revisorbranchen i 2021?

1. Se at komme i gang med digitaliseringen

2. Brug dit netværk – mange arbejder sammen til alles bedste

3. Digitalisering er ikke en spareøvelse – det handler om at skabe mere værdi